Blogi


Ajankohtaisia asioita

Toukokuu 2023

LAULU SYNTYY

  • Kirjoittaja: SR

Se, että opimme kiittämään Jumalaa koettelemuksistamme, ei ole ratkaisevan tärkeää vain meille itsellemme – se on tärkeää myös ympärillämme oleville ihmisille. Toinen Paavalin oppimista kärsimykseen liittyvistä totuuksista oli, että ihmiset tarkkailevat meitä. Jokainen läpikäymämme koettelemus on tilaisuus todistaa Jeesuksesta Kristuksesta elämämme kautta.

   Muistatko, mitä Paavalille ja Silakselle Filippissä tapahtui? Vaikka he eivät olleet syyllistyneet mihinkään vääryyteen, heidät torjuttiin, hakattiin pahasti ja sysättiin sisimpään vankityrmään, jossa heidän jalkansa kahlittiin rautoihin (ks. Apt. 16:22–24). Toisin sanoen, Paavali ja Silas vietiin ilman omaa syytään pimeään, epämukavaan paikkaan epätoivoisten ihmisten keskelle.

 

Lue lisää…

JUMALAN MIELENMUKAINEN VAELLUS

  • Kirjoittaja: SR

Apostoli Paavali opetti Kolossan seurakunnalle: ”Vaeltaaksenne Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti, kaikessa hyvässä työssä hedelmää kantaen ja kasvaen Jumalan tuntemisen kautta” (Kol.1:10).

Mitä tarvitaan Jumalalle otolliseen vaellukseen? Paavali sanoo: ”Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa” (Kol.3:12-13).

Paavali sanoo tässä meille: ”Valmistautuessanne niihin vaikeisiin aikoihin, joiden tiedätte olevan tulossa, teidän on tutkittava uskonvaellustanne.” Meidän on siksi kysyttävä itseltämme: ”Muutunko enemmän Kristuksen kaltaiseksi? Muutunko kärsivällisemmäksi vai äkkipikaisemmaksi? Lempeämmäksi ja ystävällisemmäksi vai ilkeämielisemmäksi ja riidanhaluisemmaksi? Muutunko anteeksiantavammaksi vai pidänkö kiinni mielipahasta? Kestänkö läheisteni heikkouksia ja vajavuuksia, vai täytyykö minun aina olla oikeassa? Arvostelenko vai rohkaisenko?

Lue lisää…