Lapsityö


Lapset ja perheet

Tervetuloa Virtain vapaaseurakunnan lapsi- ja perhetyön sivuille. Haluamme toimia paikkakuntamme parhaaksi tukien lasten ja nuorten kasvua sekä vanhempia kasvatustehtävässä. Tervetuloa mukaan toimintaan!


Perhetyö

Päävastuu lasten kasvattamisessa on perheillä. Seurakuntana haluamme olla tukemassa vanhempia tässä tehtävässä. Yksi osa perheiden tukemista on keskustelut ja yhdessä unelmointi. Lisäksi meillä on erilaista toimintaa, joiden kautta perheet voivat yhdessä toimia seurakunnan keskellä. Myös seurakuntaan kuulumattomat ovat tervetulleita toimintaamme. Toiminta on kaikille avointa!


Perheystävälliset tilat

Seurakunnassamme on esteettömät tilat, joihin on helppo tulla pienienkin lapsen kanssa. Vessasta löyty hoitotaso ja pottia. Lapsen ruokaa voi lämmittää keittiön mikrossa. Lapsen kanssa saa tulla istumaan saliin tai halutessa kokousta voi jäädä seuraamaan aulan sohville. Sieltä on näköyhteys saliin ja kaiuttimien kautta kuulet puheet ja laulut. Aulan vieressä on lasten leikkitila vapaata leikkiä varten.

Perhekuoro

Perhekuoroon ovat tervetulleita mukaan lapset, varkit ja lasten vanhemmat. Harjoituspäivänä on usein esiintyminen saman päivän lastenvartissa klo 11. Lauluja harjoitellaan myös pyhäkoulussa. Laulamisen lisäksi harjoittelemme lauluihin erilaisia koreografioita.


Lastenvartti

Lastenvartissa on lapsenmielistä ohjelmaa myös lapsilta itseltään. Alkuosion jälkeen aikuisille on omaa ohjelmaa ja lasten ohjelma jatkuu pyhäkouluna.

Perhekerho

Perheiden kohtaamispaikka, jossa on aikaa jutella toisten aikuisten kanssa lasten leikkiessä. Mukaan ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja muut lasten huoltojoukot. Kerho kokoontuu parittoman viikon tiistaina klo 9:30 - 12:00 Virtain vapaaseurakunnan tiloissa (Virtaintie 19). Perhekerhossa tarjotaan pientä maksua vastaan myös maukas lämmin ruoka. Ohjattuna leikkien välissä on lyhyt hartaushetki, laulua ja askartelua.


Vertaistukea

Yksinhuoltajien vertaistukiryhmä aloitti toimintansa syksyllä 2019. 

Leikki-ikäiset

Seurakunnassamme on huomioitu eri ikäiset. Pieniä lapsia varten on oma leikkitila, joka on käytössä silloinkin, kun järjestettyä toimintaa lapsille ei ole.


Pyhäkoulu (3-6 vuotiaat)

Pyhäkoulu on pääsääntöisesti joka sunnuntai, samaan aikaan kuin aikuisten tilaisuus (klo 11:00). Kaikki kokoontuvat aluksi kirkkosaliin. Lapset voivat istua vanhempiensa seurassa tai tulla istumaan etupenkkeihin. Sieltä lapset siirtyvät alkuosion jälkeen pyhäkouluun. Ohjelmassa on mm. musiikkia, Raamatun opetusta, leikkejä ja kädentaitoja. Alle kolmevuotiaat voivat tulla mukaan pyhäkouluun huoltajan seurassa. Koululaisille on sunnuntaisin omaa ohjelmaa. Koululaiset voivat halutessaan tulla myös avustajiksi pyhäkouluun.Tulevana toimintakautena meillä on teemapyhäkouluja.

Teemat ovat - Kokkailu, Liikkari, Ulkoilu ja luovuus.

Seuraa tiedotusta. Pyhäkoulujen kellonajat riippuvat aikuisten kokouksien aikatauluista.

Päiväkerho ja päiväpuuhis (3-5 vuotiaat)

Päiväkerho kokoontuu maanantaisin ja torstaisin klo 8:30. Päiväkerhossa leikimme, laulamme, askartelemme, osallistumme hartaushetkeen, kuuntelemme satuja ja syömme eväitä . Päiväkerhon materiaalimaksu (suositus) 15€/kausi (30€/ vuosi). Päiväkerho kestää 2,5 tuntia. Lapselle mukaan omat eväät, eväslaukku ja sisätossut. Muistathan ilmoittautua etukäteen lomakkeella.

Päiväpuuhis kokoontuu maanantaisin klo 9:15, yleensä vapaakirkolla. Ota mukaan omat eväät :)

Koululaiset


Kids´Action -kerho (6-12 vuotiaat)

Kids´Action -kerho kokoontuu sunnuntaina kahdesti kuukauden aikana. Kerho kokoontuu samaan aikaan pienten (8-5 v) pyhäkoulun ja aikuisten Jumalanpalveluksen kanssa.

Kerhossa on leikkejä, kilpailuja, pelejä, askartelua, musisointia, näyttelemistä, Raamatun kertomuksia jne. Suunnittelemme toimintaa osaksi lasten kanssa yhdessä.

 

 

Koululaisten sunnuntait (7-12 vuotiaat)

Koululaisille on järjestetty omaa ohjelmaa pääsääntöisesti joka sunnuntai, samaan aikaan kuin aikuisten tilaisuus (klo 11:00). Kaikki kokoontuvat aluksi kirkkosaliin, josta siirrytään ohjaajan johtamana omiin toimintoihin.

Seuraa tiedotusta. Pyhäkoulujen kellonajat riippuvat aikuisten kokouksien aikatauluista.


Kids´Action Night (7-12 vuotiaat)

Syyskaudella 2020 emme järjestä Kids´Action -tapahtumaa epävakaan koronatilanteen vuoksi. Oletko keväällä 2021 jo liian vanha tapahtumaan? Ei hätää. Tarvitsemme apuohjaajia. Ilmoittaudu apuohjaaja koulutukseen Marikalle P. 0443333628 (viesti tai WhatsApp viesti tai soitto). Koulutus järjestetään syksyllä ja keväällä.

------

Kids´ Acion Night on toiminnallinen tapahtuma ala-asteikäisille. Kolmetuntinen tapahtuma järjestetään Vapaakirkolla kahdesti vuodessa.Luvassa on kilpailuja, musiikkia, herkuttelua, toimintapisteitä , hartaushetki, jättinyyttärit ja muuta mukavaa.

Voit tuoda mukanasi nyyttärysyömistä (esim. karkkia, sipsiä, keksiä). Laitamme ne tarjolle yhteiseen nyyttäripöytään.

Tapahtumaan saapuessa kengät ja takit jätetään naulakkoon.Voit halutessasi varata itsellesin sisätossut mukaan. Saapuessasi saat rannekkeen, johon laitetaan numero. Se on myös naulakkosi numero. Numero toimii apuna myös ryhmiin jaossa ja arvonnassa.

Tule paikalle vain terveenä. Mikäli olet kipeänä on parempi jäädä kotiin lepäämään.Kiinnitämme erityishuomiota käsien hygieniaan. Kädet pestään saapuessa ja käsidesiä käytetään etenkin ruokailuun mennessä. Keittiön henkilökunta jakaa tarjottavat lautasellesi. Ethän ota niitä itse.


Varhaisnuoret


Apuohjaajat

(11-14 vuotiaat)

Oletko liian vanha pyhäkouluun,kerhoihin tai Kids´Action Nightiin? Haluaisitko olla apunaa? Apuohjaajana saat pikkuhiljaa vastuuta ja koulutusta. Saat apuohjaajana olemisesta hauskoja muistoja, hyvää kokemusta ja todistuksen.

Ilmoittaudu mukaan Marikalle P. 0443333628 (viesti tai soitto)

Varkeista nuoriin

Nuorten toiminta on suunnattu yli 12-vuotiaille. Nuorten omat sivut löytyvät täältä.

 

Laiffi -illat jatkuvat syyskaudella 4.9.2020. Laiffit ovat parillisen viikon lauantaina klo 19:00.


Tietoa meistä

Virtain vapaaseurakunta on yksi Suomen Vapaakirkon itsenäisistä paikallisseurakunnista. Vapaaseurakuntia on Suomessa noin 100 seurakuntaa. Valtakunnallista lapsi- ja nuorisotyötä organisoi Suomen Vapaakirkon Nuoret eli Vapis.

Erityisosaamisemme on kristillisessä kasvatuksessa. Toiminnassa huomioimme lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen.

Olemme mukana Polku316 kristillisessä kasvatusohjelmassa. Siitä lisää täältä. Polku316 kautta kehitämme seurakunnan ja perheiden yhteistyön ja suunnitelmallisuuden. Toiminnassa otamme huomioon lapsen kehityksen ja eri ikäkausille luontaisen tavan oppia. Oppiminen tapahtuu monipuolisesti erilaisia keinoja käyttäen. Leikit, kädentaidot, musiikki, näytelmät, itse tekeminen ja muu luova toiminta on osana tukemassa oppimista kuuntelemisen ja katselemisen rinnalla.

Virtain vapaaseurakunnan lapsityö on myös facebookissa. Käy tykkääämässä täältä.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin

Marika Hakola

 

Tilaisuudet

Lapset ja perheet

Sunnuntai tilaisuus - Youtube

  • Sunnuntai, 28 Helmikuu 2021

  • 11:00

  • Youtube kanava

Tilaisuus seurakunnan Youtube kanavalla joka sunnuntai!

Yhteyshenkilöt

Marika Hakola

044 333 3628

Seija Virtanen

040 961 6443

Sanna Holopainen

040 911 1431