Blogi


Ajankohtaisia asioita

Syyskuu 2023

HILJAINEN PAIKKA

  • Kirjoittaja: SR

”Mutta hän vetäytyi jälleen autiolle seudulle rukoilemaan”Lk.5:16 

   Jeesuksesta varmaan tuntui, että koko maailma pimeni. Hän oli yhtä aikaa Jumala ja ihminen. Hän tiesi, mikä häntä odotti, ja ymmärsi mitä ristinkuolemaan liittyi. Häpeän ja kivun lisäksi hän tiesi, että häntä odotti Jumalan viha, kun kaikki maailman synnit luettaisiin hänen syykseen. Oli vain yksi tapa, miten hän pystyi käsittelemään sisällään kuohuvia tunteita. Se oli rukous. 

   Jeesus meni Getsemanen puutarhaan vuodattaakseen sydämensä Isälle. Minne sinä menet, kun elämä tuntuu sietämättömältä ja stressi venyttää koko olemuksesi ja jokaisen hermosolusi äärirajoilleen? Jeesus pystyy samaistumaan tuskaasi ja ahdistukseesi. Hän tietää, miltä tuntuu olla ylivoimaiselta tuntuvassa tilanteessa ja tunteiden ristitulessa. Tosiasiassa sinun pahinkaan ongelmasi ei ole mitään verrattuna siihen, mitä...

Lue lisää…

KENELLE JEESUS SUO RAUHANSA?

  • Kirjoittaja: SR

Kenties ajattelet: ”En ole Kristuksen rauhan arvoinen. Elämässäni on liikaa taisteluita. Uskoni on niin heikko.” 

Sinun kannattaa tällöin miettiä niitä ihmisiä, joille Jeesus ensin antoi rauhansa. Kukaan heistä ei ollut sen arvoinen, eikä kukaan heistä olisi sitä ansainnut.

   Ajattele Pietaria. Jeesus oli antamassa rauhansa evankeliumin palvelijalle, joka syytäisi pian suustaan kirouksia. Pietari oli kiivas rakkaudessaan Kristusta kohtaan, mutta hän myös kieltäisi Mestarinsa. Sitten olivat Jaakob ja hänen veljensä Johannes, kilpailuhenkiset miehet, jotka hakivat aina tunnustusta. He pyysivät saada istua Jeesuksen oikealla ja vasemmalla puolella, kun Hän nousisi valtaistuimelleen kirkkaudessa.

   Muut opetuslapset eivät olleet sen hurskaampia. He kihisivät kiukusta, kun Jaakob ja Johannes yrittivät jättää heidät varjoonsa. Sitten oli Tuomas, epäilemään taipuvainen Jumalan mies. Opetuslapsilla oli niin vähän uskoa, että se hämmästytti ja suretti Jeesusta. Hetkellä, jolloin Kristuksen ahdistus oli suurin, he...

Lue lisää…