HILJAINEN PAIKKA

Kirjoittaja: SR

”Mutta hän vetäytyi jälleen autiolle seudulle rukoilemaan”Lk.5:16 

   Jeesuksesta varmaan tuntui, että koko maailma pimeni. Hän oli yhtä aikaa Jumala ja ihminen. Hän tiesi, mikä häntä odotti, ja ymmärsi mitä ristinkuolemaan liittyi. Häpeän ja kivun lisäksi hän tiesi, että häntä odotti Jumalan viha, kun kaikki maailman synnit luettaisiin hänen syykseen. Oli vain yksi tapa, miten hän pystyi käsittelemään sisällään kuohuvia tunteita. Se oli rukous. 

   Jeesus meni Getsemanen puutarhaan vuodattaakseen sydämensä Isälle. Minne sinä menet, kun elämä tuntuu sietämättömältä ja stressi venyttää koko olemuksesi ja jokaisen hermosolusi äärirajoilleen? Jeesus pystyy samaistumaan tuskaasi ja ahdistukseesi. Hän tietää, miltä tuntuu olla ylivoimaiselta tuntuvassa tilanteessa ja tunteiden ristitulessa. Tosiasiassa sinun pahinkaan ongelmasi ei ole mitään verrattuna siihen, mitä Jeesus joutui kokemaan. 

   Jeesus, joka itse on Jumala, käsitteli vaikeita tilanteita maan päällä menemällä hiljaiseen paikkaan, missä hän sai vuodattaa kaikki vaikeat asiat Isän eteen. Sinä tarvitset kahdenkeskistä aikaa taivaallisen Isän kanssa. Tarvitset yksinäisen paikan, jossa voit rauhassa lukea hänen Sanaansa ja kertoa hänelle syvimmät ajatuksesi ja löytää hänen vastauksensa. 

   Yhteinen rukous muiden kanssa on tärkeä uskolle, mutta joskus sinun ja Herran täytyy saada olla kahden. Etsi paikka, missä voit viettää aikaa Jumalan kanssa, ja löydät läheisyyden vailla vertaa. 

- C. Stanley

Siirry takaisin