Blogi


Ajankohtaisia asioita

Toukokuu 2017

JUMALAN HYVÄT LAHJAT

  • Kirjoittaja: SR

”Meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, joka on meille annettu. Se, jolla on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa. Se, jolla on palvelutehtävä, palvelkoon, jolla opettamisen lahja, opettakoon. Se, jolla on kehottamisen lahja, kehottakoon. Joka antaa, antakoon vilpittömästi. Joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti. Joka harjoittaa laupeutta, tehköön sitä iloiten.” (Room. 12:6-8)

Älä koskaan kadehdi muiden saamia armolahjoja tai heidän tekemäänsä hengellistä työtä. Toki voit ihailla heitä, saada innoitusta ja ottaa oppia heiltä, mutta älä koskaan vertaa itseäsi heihin. 

 

Lue lisää…

PYSYKÄÄ MINUSSA

  • Kirjoittaja: SR

”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei itsestään voi kantaa hedelmää, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.” (Joh. 15:4)

Jeesus oli mestari kertomaan tarinoita. Ihmiset kuuntelivat kiinnostuneina Hänen opettaessaan heitä tuttuihin arkipäivän asioihin liittyvien esimerkkien avulla. Vaikka meistä vain osa on maanviljelijöitä, ymmärrämme kyllä Hänen maanviljelykseen liittyvät esimerkkinsä. Johanneksen evankeliumin 15. luvussa Jeesus opettaa käyttäen esimerkkinä viinitarhaa.

Lue lisää…