JUMALAN HYVÄT LAHJAT

Kirjoittaja: SR

”Meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, joka on meille annettu. Se, jolla on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa. Se, jolla on palvelutehtävä, palvelkoon, jolla opettamisen lahja, opettakoon. Se, jolla on kehottamisen lahja, kehottakoon. Joka antaa, antakoon vilpittömästi. Joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti. Joka harjoittaa laupeutta, tehköön sitä iloiten.” (Room. 12:6-8)

Älä koskaan kadehdi muiden saamia armolahjoja tai heidän tekemäänsä hengellistä työtä. Toki voit ihailla heitä, saada innoitusta ja ottaa oppia heiltä, mutta älä koskaan vertaa itseäsi heihin. Muut ovat sitä mitä ovat Kristuksessa. Sinua ei ole kutsuttu samaan tehtävään tai asemaan, koska sinulla on erilainen kutsumus. Voit tehdä parhaasi vain olemalla oma itsesi. Jumala on antanut armolahjoja myös sinulle. Hän ei pyydä sinua käyttämään muiden armolahjoja, vaan Hän haluaa sinun ottavan käyttöön omat lahjasi.  

Paavali kehottaa meitä antamaan itsemme eläväksi uhriksi Herralle. Se koskee myös armolahjoja. Joidenkin armolahjojen kautta saamme monia siunauksia ja joskus myös mainetta. Ne eivät kuitenkaan koskaan saisi olla syitä, miksi käytämme niitä. Armolahjojen tulee aina tuoda kunniaa Jumalalle ja julistaa Hänen suuria tekojaan. On suuri vaara, että lahjoistamme tulee ylpeilyn aihe tai henkilökohtaisten hyötyjen väline. Ole varovainen! Tee parannus! Rukoile Jumalaa uudistamaan mielesi niin, että palvelutyösi on osoitus rakkaudesta ja kiitollisuudesta Häntä kohtaan. Jumalan palveleminen on osa pyhää kutsumustamme. Kiitä Jumalaa saamistasi armolahjoista, sillä ne virvoittavat sielusi.

Antakaamme kaikkemme Herralle, sillä vain siten voimme muuttaa maailmaa. Se tyydyttää meidän sielumme, sillä sitä tehtävää varten meidät on luotu.  

*** 

Herra, haluan antaa itseni Sinulle kokonaan ja ilman ehtoja. Kiitos armolahjoista, joita olet minulle antanut. Anna niiden tuoda kunniaa Sinulle ja tehdä nimesi tunnetuksi kaikkialla!

Kirjasta: Jeesuksen seurassa, Darlene Zschech KKJMK OY

Siirry takaisin