LAULU SYNTYY

Kirjoittaja: SR

Se, että opimme kiittämään Jumalaa koettelemuksistamme, ei ole ratkaisevan tärkeää vain meille itsellemme – se on tärkeää myös ympärillämme oleville ihmisille. Toinen Paavalin oppimista kärsimykseen liittyvistä totuuksista oli, että ihmiset tarkkailevat meitä. Jokainen läpikäymämme koettelemus on tilaisuus todistaa Jeesuksesta Kristuksesta elämämme kautta.

Muistatko, mitä Paavalille ja Silakselle Filippissä tapahtui? Vaikka he eivät olleet syyllistyneet mihinkään vääryyteen, heidät torjuttiin, hakattiin pahasti ja sysättiin sisimpään vankityrmään, jossa heidän jalkansa kahlittiin rautoihin (ks. Apt. 16:22–24). Toisin sanoen, Paavali ja Silas vietiin ilman omaa syytään pimeään, epämukavaan paikkaan epätoivoisten ihmisten keskelle.

Tyrmä vastaa hyvin paikkaa, jossa monet aikamme ihmiset nyt elävät - äärimmäisen ahdistuksen ja epätoivon tilaa. 

Paavalin ja Silaksen valinta ylistää Jumalaa kärsimysten keskellä ei johtanut pelkästään heidän omaan vapautumiseensa, se vapautti myös muut. Monet Jumalan pyhät ovat Paavalin ja Silaksen lailla kokeneet elämänsä varrella käsittämättömiä onnettomuuksia. Mutta noista vastoinkäymisistä on syntynyt laulu – laulu, jolla on ollut voima koskettaa heidän aikalaisiaan.

Hän antoi minun suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalallemme. Sen näkevät monet ja pelkäävät ja turvaavat Herraan” (Ps. 40:1–3).

 

- Carter Conlon (kirjasta: Järkähtämättömät)

Siirry takaisin