VALITSE ELÄMÄ

Kirjoittaja: SR

Minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajaksi teitä vastaan, että minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Niin valitse siis elämä, että sinä ja sinun jälkelaäisesi eläisitte. 5 Moos.30:19

Emme pysty iloitsemaan ja nauttimaan elämästä, ellemme päätä tehdä niin. Paholainen on varastamisen asiantuntija, ja meidän ilomme on sen lempikohteita. Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme (Neh. (8:10). ”Varas” tulee tappamaan, varastamaan ja tuhoamaan, mutta Jeesus tuli, että meillä olisi elämä ja yltäkylläisyys (Joh.10:10). Paholainen on varas ja yksi sen pyrkimyksistä on varastaa meidän ilomme. Jos se pystyy varastamaan meiltä ilon, meistä tulee heikkoja. Kun olemme heikkoja, vihollinen käyttää sitä hyväkseen.

 Heikko uskova ei ole viholliselle ja sen tuhotyölle mikään uhka. Pystymme elämään sellaista elämää, johon Jumala on meidät tarkoittanut, kun kaikkein ensimmäiseksi uskomme koko sydämestämme, että Jumala tahtoo meidän kokevan pysyvää iloa. Sitten meidän tulee päättää astua tähän iloon. Ilon kokeminen on oleellisen tärkeää fyysiselle, henkiselle, tunneelämälle ja hengelliselle terveydellemme. Sananlaskujen kirjassa sanotaan: ”Terveydeksi on iloinen sydän, mutta murtunut mieli kuivuttaa luut” (17:22). Jumala tahtoo meidän nauttivan elämästä Hänen yhteydessään. Nyt on aika päättää, että astumme siihen täyteen ja yltäkylläiseen elämään, jonka Jumala on meille tarkoittanut. Ilo ja onni ovat saatavilla siinä missä suru ja murhekin. Vanhurskaus ja rauha ovat saatavilla kuten tuomio ja mylleryskin. Saatavilla ovat niin siunaukset kuin kirouksetkin ja siksi Raamatussa meitä kehoitetaan valitsemaan elämä ja siunaukset (5.Moos. 30:19).

Uusi päivä, uusi Sinä, Joyce Meyer / Kuva ja Sana

Siirry takaisin