TARTU SANAAN

Kirjoittaja: SR

Elämme historian suurinta evankeliumin julistamisen aikaa. Saarnaajia, kirjoja ja kristillistä mediatarjontaa on enemmän kuin koskaan. Silti Jumalan omien keskuudessa ei ole koskaan ollut näin paljon ahdistusta ja kärsimystä, ja heidän mielensä on levoton. Pastorit suunnittelevat saarnojaan ainoastaan rohkaisemaan kuulijoitaan ja auttamaan heitä selviämään epätoivosta.

Tässä ei ole mitään väärää. Saarnaan samoja totuuksia itsekin. Uskon silti, että on olemassa syy siihen, miksi näemme niin vähän voittoja ja ihmeitä: epäusko. Totuus on, että Jumala on puhunut selvästi näinä lopun aikoina sanoen: ”Olen jo antanut teille Sanani. Se on täydellinen ja valmis. Tarttukaa siihen!”

Älä anna kenenkään väittää sinulle, että koemme parhaillaan Jumalan sanan nälkää. Totuus on, että koemme Jumalan sanan kuulemisen ja tottelemisen puutetta. Miksi? Usko on niin järjenvastaista, ettei se tule sydämeemme järkeilyn tai päättelyn avulla. Paavali sanoo suoraan: ”Usko tulee kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta” (Room.10:17). Tämä on ainoa keino, jolla uskovan sydämessä voi syntyä todellista uskoa. Se tulee kuulemisesta: Jumalan sanan uskomisesta, luottamisesta ja noudattamisesta.

 ”Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän huutoansa … Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät ahdistuksistansa. Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista. Herra lunastaa palvelijainsa sielut, eikä yksikään, joka häneen turvaa, tule syynalaiseksi” (Ps.34:16,18-20,23).

Tämä Jumalan Sana riittää karkottamaan kaiken epäuskon. Kehotan sinua kuulemaan sen, uskomaan sen ja tottelemaan sitä. Lopuksi, lepää siinä. - DAVID WILKERSON

Siirry takaisin