TARKKA SUUNNITELMA

Kirjoittaja: SR

Ja hänelle [Elialle] tuli tämä Herran sana: ”Mene pois täältä ja käänny itään päin ja kätkeydy Keritin purolle, joka on Jordanin itäpuolella” (1Kun.17:2-3). 

   Kun Elia ajatteli lähestyvää kuivuutta, tilanne näytti hänestä täysin toivottomalta. Jumalalla oli kuitenkin mielessään tarkka suunnitelma uskollisen palvelijansa pelastamiseksi. ”Lähde itään Jordanille. Sieltä löydät pienen sivujoen, jonka nimi on Kerit. Saat tuosta purosta kaiken tarvitsemasi juomaveden. Lisäksi lähetän korpit tuomaan sinulle joka päivä ruokaa.” 

   Olisiko yksikään ihminen voinut keksiä tällaista pelastussuunnitelmaa? Olisiko Elia osannut kuvitella, että hänet lähetettäisiin salaiselle purolle, josta hän saisi juomavettä, kun koko maa oli kuivuuden kourissa? Olisiko hän voinut arvata, että hänelle toisivat päivittäisen leipäannoksen ahnaat linnut, jotka yleensä söivät kaiken, mihin nokkansa upottivat? 

   Myöhemmin Elialle koittivat vaikeat ajat, koska puro viimein kuivui. Jumala puuttui kuitenkin jälleen tilanteeseen ja antoi profeetalle tuoreen neuvon sanan. Hän sanoi: ”Nouse ja mene Sarpatiin, joka on Siidonin aluetta, ja asetu sinne. Katso, minä olen käskenyt leskivaimon elättää sinua siellä” (1.Kun.17:9). 

   Jälleen minun on kysyttävä: kuka olisi tullut ajatelleeksi, että köyhä leskivaimo antaisi Elialle ruokaa päivien, viikkojen ja kuukausien ajan? Tosiasia on, että Jumala käyttää vähäpätöisimpiä asioita maailmassa tuomaan itselleen kunniaa. Hän sanoi Elialle: ”Jos menet naisen luo ja teet niin kuin sanon, jäät eloon. Kuuntele minua, niin pelastut!” 

   Jumalalla, joka on neuvonantajamme, on tarkka suunnitelma jokaisen lapsensa varalle. Hän auttaa meitä selviytymään vaikeimmistakin ajoista. 

- DAVID WILKERSON

Siirry takaisin