ROHKAISKAA TOISIANNNE

Kirjoittaja: SR

 ”Varokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta.” (Hepr. 3:12)

 

Raamattu kehottaa meitä uskovia olemaan varuillamme. Myös Jumalan omat voivat paaduttaa sydämensä ja nousta kapinaan Häntä vastaan. Se pahoittaa Isän mielen, sillä rakkaiden ystävien kapinointi satuttaa kaikkein eniten. Me kaikki olemme kuulleet tapauksista, että joku uskova veli tai sisar on luopunut uskostaan. Juuri siksi Heprealaiskirjeen kirjoittaja kehottaa meitä rohkaisemaan ”toisiamme joka päivä, niin kauan kuin sanotaan ’tänä päivänä’, ettei kukaan meistä synnin pettämänä paatuisi” (Hepr. 3:13). 

 

Synti on petollista. Voimme kuitenkin vastustaa sitä, jos rohkaisemme toisiamme pysymään ”loppuun asti vahvoina siinä luottamuksessa, joka meillä alussa oli” (Hepr. 3:14). Haluan pysyä loppuun saakka lujana uskossani – ja uskon, että sinäkin haluat. 

 

Oletko sinä vahva siinä uskossa, joka sinulla alussa oli – eli silloin kun tulit uskoon Jeesukseen? Onko sinulla veljiä ja sisaria, jotka rohkaisevat sinua uskossasi ja joita sinä vuorostasi voit rohkaista?

 

Ihmiset voivat tuottaa pettymyksen meille ja samoin myös me muille. Siksi meidän tulee asettaa luottamuksemme yksin Jumalaan. Hän kuitenkin kehottaa meitä yhteyteen myös muiden uskovien kanssa. Joskus haluan olla yksin ja palvoa ja ylistää Jumalaa sydämeni kyllyydestä. Toisinaan taas on ihanaa tulla yhteen seurakuntana, kiittää ja laulaa yhdessä Jumalalle saman rakkauden ja uskon voimassa. Olen kiitollinen tästä yhteydestä sekä lähimpieni rakkaudesta ja rohkaisusta.  

 

*** 

Minä kiitän ja ylistän Sinua, Isä. Vahvista minua ja anna minun olla rohkaisuksi lähimmäisilleni.

 

Kirjasta: Jeesuksen seurassa, Darlene Zschech KKJMK OY

Siirry takaisin