ON YKSI JOKA EI MUUTU

Kirjoittaja: SR

Minä, Herra, en muutu (Mal.3:6)

Kaikista meitä ympäröivän maailman muutoksista huolimatta on olemassa eräs, joka ei koskaan muutu. Elämä tuntuu olevan kaikin tavoin vaihtelevaa, mutta on olemassa eräs, jonka sydän on vakaa. Itse aurinkokin himmenee ajan myötä. Maailma vanhenee, kulunut vaate kääritään vähitellen pois. Taivaat ja maa katoavat pian, mutta on olemassa eräs kuolematon, jonka vuodet jatkuvat jatkumistaan ja jonka persoona pysyy aina samana. 

Ajattele, millaista riemua merimies tuntee, kun hän on ollut päiväkaudet meren keikuteltavana ja saa taas astua maan kamaralle. Samanlaisen riemun kristitty kokee, kun hän saa elämän kaiken epävarmuuden keskellä nojata kestävään totuuteen: ”Minä, Herra, en muutu.”

Tällaisen vakauden ankkuri antaa laivalle. Se on kristityn toivon perusta. Jumalan luona ”ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi” (Jaak.1:17). Millainen Hänen luontonsa on ollut, sellainen se on nytkin. Hänen voimansa, Hänen viisautensa, Hänen oikeudenmukaisuutensa ja Hänen totuutensa ovat muuttumattomat. Hän on aina ollut kansansa turvapaikka, sen Linna ahdistuksen päivänä, ja Hän on edelleenkin kansansa vahva Auttaja.

Eikä Hänen rakkautensa koskaan muutu.  Hän sanoo: ”Minä olen sinua aina rakastanut” (Jer.31:3). Hän rakastaa meitä nyt yhtä paljon kuin ennenkin. Kun kaikki maallinen on sulanut viimeisen tuomion tulen kuumuudessa, Hänen rakkautensa on edelleen uusi. Tämä antaa meille rauhan.  Jumalan Johdatuksen pyörä kyllä pyörii, mutta sen akseli on iankaikkinen rakkaus.

-C.H. SPURGEON

Siirry takaisin