MIKÄ ON ELÄMÄN TARKOITUS?

Kirjoittaja: SR

KUVITTELE, että aiot rakennuttaa talon. Olet tehnyt sopimuksen rakennusyrityksen kanssa. Kauhistut huomatessasi, ettei rakennusmestari tutkikaan arkkitehdin piirustuksia, vaan tekee työtä ilman mitään suunnitelmia.

Ajattelematonta! Täytyyhän rakennusmestarin tietää, millainen perustus tehdään, miten seinät rakennetaan ja missä ovat ikkunoiden paikat. Vain sillä tavoin kodistasi tulee sellainen kuin on tarkoitus. Sama pätee elämään.

Kuinka voimme rakentaa elämäämme, ellemme kysy neuvoa elämän suurelta Arkkitehdiltä? Häneltä, joka on luonut meistä jokaisen, ainutkertaista tarkoitusta varten. Raamatussa sanotaan: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jeremian kirja 29:11.)

Jumalalla on suunnitelma jokaiselle ihmiselle. Sinun elämälläsi on tarkoitus. Tämän suunnitelman mukainen elämä tuo mukanaan paljon hyvää. 

Elämämme tarkoitus voi löytyä vain Jumalan avulla. Tämän ilmaisi kirkkoisä Augustinus vuosisatoja sitten seuraavin sanoin: ”Sinä olet tehnyt meidät itseäsi varten, Jumala, ja sydämemme on levoton, kunnes se löytää levon sinussa.” Kun pyydät Jeesusta, Jumalan Poikaa, elämäsi perustaksi, opit ymmärtämään, miksi sinut on luotu ja miksi elät. Hänen luotaan löydät todellisen rauhan ja vastauksen elämäsi kysymyksiin. Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Johanneksen evankeliumI 14:6.)

Siirry takaisin