LUOTA JUMALAN SANAAN

Kirjoittaja: SR

Jokaisen uskovan ja myös seurakunnan elämässä koittaa aika, jolloin Jumala laittaa meidät suureen uskon koetukseen. Se on sama koetus, jonka Israel kohtasi autiomaassa Jordanin rannalla.

Tässä koetuksessa meidän on katsottava kaikkia edessä häämöttäviä vaaroja – jättimäisiä ongelmia, korkeita ahdingon muureja, meitä tuhoamaan pyrkiviä valtoja ja voimia – ja heittäydyttävä täysin Jumalan lupausten varaan. Tässä koetuksessa sitoudumme koko eliniäksi turvaamaan ja luottamaan Hänen Sanaansa. Sitoudumme uskomaan, että Jumala on kaikkia ongelmiamme ja vihollisiamme suurempi.

Taivaallinen Isämme ei etsi uskoa, joka kohtaa yhden ongelman kerrallaan. Hän etsii elinikäistä uskoa, elämänmittaista luottamusta siihen, että Hän tekee mahdottoman. Tällainen usko tuo sieluumme rauhan ja levon kaikissa tilanteissa.

Herramme on rakastava ja pitkämielinen, mutta Hän ei salli lastensa jäädä epäuskoon. Sinua on voitu koetella kerran toisensa jälkeen, mutta nyt sinun on tullut aika tehdä päätös. Jumala odottaa uskoa, joka kestää lopullisen koetuksen, uskoa, joka ei anna minkään horjuttaa luottamustasi Hänen uskollisuuteensa. Me emme yksinkertaisesti kykene itse loihtimaan uskoa. Emme voi synnyttää sitä toistelemalla: ”Minä uskon, minä todella uskon.” Ei, usko on sitoutumista tottelemaan Jumalaa.

Kun Israel seisoi Jerikon muurien edessä, kansaa kehotettiin olemaan vaiti ja vain marssimaan. Jumala pyysi heitä tekemään vain yhden asian: noudattamaan Hänen Sanaansa ja lähtemään liikkeelle. He eivät kuiskanneet: ”Auta minua uskomaan, Herra.” He vain tottelivat.

Tätä on usko. Se tarkoittaa, että päätät sydämestäsi noudattaa kaikkea, mitä Jumalan sanaan on kirjoitettu, kyselemättä ja ottamatta sitä kevyesti. 

- DAVID WILKERSON

Siirry takaisin