Luota Jumalaan enemmän kuin itseesi

Kirjoittaja: SR

Niin he sanoivat: ”Usko Herraan Jeesukseen (anna itsesi Hänen käsiinsä, päästä irti omasta otteestasi ja luota täysin Hänen otteeseensa), niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi.” Apt 16:31

Tämän Paavali ja Silas kertoivat filippiläiselle vanginvartijalle, joka kysyi heiltä: ” Mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?” Tätä pelastus tarkoittaa – antautumista Jumalalle, irrottautumista omasta otteestamme ja luottamista täysin Hänen otteeseensa. Jumala haluaa pitää meistä huolta. Hänen työnsä menestyy paljon paremmin, jos vältämme ongelmaa nimeltä riippumattomuus, joka on itse asiassa itseriittoisuutta. 

Halu pitää itse huolta itsestämme perustuu pelkoon. Se syntyy alun perin ajatuksesta, että jos me itse teemme tietyn asian, voimme olla varmoja, että se tulee tehdyksi oikein. Pelkäämme mitä tapahtuu, jos antaudumme täysin Jumalan hoitoon, eikä Hän ”tulekaan avuksemme.”  Riippumattomuuden syvin ongelma on, että luotamme itseemme enemmän kuin Jumalaan.

Teemme aina mieluiten varasuunnitelman. Voimme rukoilla ja pyytää, että Jumala ottaisi elämämme käsiinsä, mutta jos Hän hidastelee vähänkin ( tai ainakin meistä siltä tuntuu), otamme elämämme nopeasti takaisin omiin käsiimme. Emme pysty silloin tajuamaan, että Jumalallakin on meidän varallemme suunnitelma – ja että Hänen suunnitelmansa on paljon parempi kuin meidän.

Kirjasta: Uusi päivä, uusi sinä, Joyce Meyer, KUVA JA SANA

Siirry takaisin