LISÄÄNTYVÄ USKO

Kirjoittaja: SR

”Minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa” (Fil. 3:14).

   Jos meillä ei ole aitoa uskoa, Raamatun lukeminen synnyttää sitä. Jos meillä on hieman uskoa, me saamme sitä lisää samalla tavalla. Me emme hanki uskoa ensin ja liitä sitä sitten Raamatun lukemiseemme. Raamattu rohkaisee uskomaan: ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen Sanan kautta” (Room. 10:17). Monet niistä, jotka eivät usko, eivät lue Raamattua. He ovat sairaita, mutta jättävät lääkkeen tiiviisti suljettuna pulloon.

   Epäilysten saattelemana vaeltaminen on kuin olisi tiheän sumun ympäröimänä. Me tarvitsemme tutkaa... ja usko tarjoaa sen tässä epävarmuuksien maailmassa: ”Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niin kuin kirjoitettu on: ’Vanhurskas on elävä uskosta’” (Room. 1:17). Usko Jumalaan! Se on elämän suurinta seikkailua.

   Ja apostolit sanoivat Herralle: ”Lisää meille uskoa.” Niin Herra sanoi: ”Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle silkkiäisipuulle: ’Nouse juurinesi ja istuta itsesi mereen’, ja se tottelisi teitä.”(Luuk. 17:5-6).

   Olivatpa ihmiset jo kaukana edellä, tai vasta alussa, tai eivät ole vielä edes aloittaneet matkaansa... haluan tulla heidän rinnalleen ja jakaa heille aarteita, joita olen koonnut elämäni aikana. Ja kun sinä kasvat vaelluksessasi Herran yhteydessä, haluan sinun tekevän samoin. Sinun uskosi on liian arvokas piilotettavaksi... kerro siitä niin usein kuin voit... ja näytä sitä sen välityksellä, miten elät elämääsi tänään ja joka päivä.

   Reinhard Bonnken kirjasta ”Tulilataus”

Siirry takaisin