KOVASYDÄMISET IHMISET

Kirjoittaja: SR

”Miksi jumalaton pilkkaa sinua, Jumala, ja sanoo sydämessään, ettet sinä vaadi tilille?” (Ps. 10:13)

 Kovasydämisyydellä on ikävät seuraukset. Tässä kuvattu mies oli malliesimerkki äärimmäisestä ylpeydestä. ”Ei Jumala vaadi minua tilille. Hän ei voi tehdä yhtään mitään. Ei minun tarvitse vastata Hänelle teoistani.” 

Ylpeys saa suhteellisuudentajun katoamaan. ”Kyllä minä voin tehdä syntiä ilman mitään seurauksia.” Tällainen valhe on lähtöisin itse helvetistä. Jumala on selvästi sanonut vihaavansa syntiä. Raamattu sanoo, että synnin palkka on kuolema. Jeesus on kuitenkin armollinen ja antaa anteeksi kaikille, jotka kääntyvät Hänen puoleensa. Kiitos Jumalalle Jeesuksesta, joka rakastaa kaikkia ihmisiä. Hänen myötätuntonsa sorrettuja kohtaan on sanoinkuvaamattoman suuri. 

Monet syyttävät Jumalaa niistä kärsimyksistä, joita pahat ihmiset ovat toimillaan aiheuttaneet miljoonille ihmisille. Meidän tulee muistaa, että jokaisella ihmisellä on oma vapaa tahto. Jumala on armossaan luonut meidät sellaisiksi. Kun tätä lahjaa käytetään väärin ja samaan aikaan ihmisen sydän on kaukana Jumalasta, seuraukset ovat ikäviä. 

Pettymykset ja kyllästyneisyys – ja lopulta tahallinen synti ja ylpeys - ovat tuhoisia hengelliselle elämällemme. Älkäämme siksi olko kovasydämisiä, vaan pysykäämme avoimina kaikelle, mitä Jumala haluaa meille sanoa. Teemme tämän pysymällä Hänen Sanansa opetuksessa, viipymällä Hänen läsnäolossaan ja palvelemalla muita. Näiden lisäksi meidän tulee aina kuunnella Hänen ääntään.

 *** 

Isä, anna minun sydämeni olla avoin Sinulle ja lähimmäisteni tarpeille. Tee työtä sydämessäni niin kauan, kunnes se on kokonaan antautunut Sinun tahtoosi. Puhu minulle ja ilmoita tahtosi.

Kirjasta: Jeesuksen seurassa, Darlene Zschech KKJMK OY

Siirry takaisin