JUMALAN TIE VAI OMA TIE?

Kirjoittaja: SR

 

”Mutta kansani ei kuullut minun ääntäni, Israel ei välittänyt minusta. Niinpä minä annoin heidän mennä pois paatunein sydämin vaeltamaan omien neuvojensa mukaan.” (Ps. 81:12-13) 

Oletko koskaan miettinyt, kannattaako sittenkään olla kuuliainen ja tehdä asiat Jumalan mielen mukaan? Lue psalmi 81 useaan kertaan, kunnes se jää mieleesi.

Psalmin mukaan kuuliaisuus, rakkaus ja palveleminen antavat suuren siunauksen. Se myös kertoo, kuinka ihmeellisesti Jumala varjelee meitä. Hänen rakkautensa meitä kohtaan on suuri ja valtava. Hän ei kuitenkaan pakota meitä tekemään mitään, sillä Hän on todellinen herrasmies.   

Jumala antoi kansansa mennä omia teitään, mutta Hän oli selvästi surullinen ja turhautunut. Olen kokenut itse kuinka pahalta tuntuu, kun työtoveri Herrassa osoittautuukin valehtelijaksi. Jumala on surullinen, kun haluamme mennä omia teitämme, emmekä välitä Hänen hyvästä suunnitelmastaan.

Miksi me haluamme tehdä asiat omalla tavallamme? Miksi me taistelemme Luojaamme vastaan? Me ihmiset emme pysty käsittämään Jumalan suurta rakkautta meitä kohtaan. Siksi kyse on nimenomaan uskosta ja luottamuksesta. 

Minua rohkaisee ja lohduttaa Jeesuksen rukous Getsemanen puutarhassa: ”Isä, jos sinä tahdot, niin ota tämä malja minulta pois. Älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni vaan sinun.” (Luuk. 22:42)

Vaikka syntinen luontomme vastustaakin, voimme tehdä valinnan palvella Jumalaa ja tehdä asiat Hänen tahtonsa mukaan. Silloin Hän lupaa suojella meitä vihollisiltamme sekä itseltämme. Vasta silloin saamme kokea, mikä on Hänen suunnitelmansa sekä elämämme tarkoitus.

*** 

Herra, joskus on vaikeaa totella. Älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan Sinun. 

JEESUKSEN SEURASSA, Darlene Zshech KKJMK OY

Siirry takaisin