JEESUKSEN ANTAMA SYDÄMEN PALO

Kirjoittaja: SR

Pauli Rahkonen sanoi, että 70-luvulla oli enemmän armolahjoja käytössä uskovien keskuudessa kuin nykyään. Mikä on muuttunut tuosta ajasta? Olemmeko me tämän kylläisyyden keskellä niin keskittyneitä ja mukavuudenhaluisia täyttämään ajalliset tarpeemme? Onko tämä kaikki ympärillämme saatavilla oleva hyvinvointi veltostuttanut meidät ja vienyt huomiomme epäoleellisiin asioihin kuten ihmisiltä saatuun kunniaan, lihamme viihdyttämiseen, nautintoihin, varallisuuden kasvattamiseen, työuraan keskittymiseen tai harrasteisiin. Meillä on ollut ulkonaisesti Suomessa asiat niin hyvin, että on ollut suuri kiusaus lähteä nauttimaan lihallista kulutusjuhlaa. 

Etsitkö ja kaipaatko Jeesuksen vaikutusta elämässäsi? Ihan oikeasti ja aidosti? Onko sinulle ykkösasia Jeesus ja uskon siemenen vaaliminen, jonka Hän on sinuun asettanut? Haluatko, että siemen saa puhjeta taimelle ja kasvaa, niin että Jeesuksen vaikutus elämässäsi saa kasvaa? 

Kyse on valinnoista, joita elämässämme teemme. Katsotko hyvän sarjan tai elokuvan vai käytätkö sen ajan Raamatun äärellä tai Jeesuksen seurassa rukoillen? Lähdetkö kokemaan uskovien yhteyttä hengelliseen tilaisuuteen vai jäätkö ennemmin sohvan nurkkaan tai vaikka harrastamaan? Seuraavan kerran, kun tulee valinnan paikka, harkitse valintaa ja valitse viisaasti. Huomioi valinnassasi kummasta on hyötyä sinulle todellisuudessa enemmän. Ruokkiiko valintasi hengellistä kasvua vai lihasi haluja?

Ihmiset tarvitsevat lohdutusta tämän ajan keskellä. Nyt on sen aika, että me uskovaiset taistelemme Jeesuksen joukoissa, uskonsotilaina. Laitamme tärkeysjärjestykseen uskon ensimmäiseksi. Hyppäämme mukavuusalueelta viettämään aikaa Jumalan kanssa. Saamme kokea, miten Jumala puhuu meille omilla rukousalttareillamme. Kun Jumala saa vallata sydämemme, nousee meille halu myös jakaa sitä samaa toisille.

Jeesuksen antama sydämen palo antaa meille halun olla Jumalan käytössä ja saamme viedä ilosanomaa toisille. Jumala antaa meille tilanteita kohdata ihmisiä, niin että tilanteet johdattuvat siihen, että saamme jollakin tavalla tuoda Jumalan Sanaa arkipäivän tilanteissamme.

Vihollinen tekee kaikkensa, ettemme nouse sille paikalle, mille Jumala on meidät kutsunut. Se yrittää latistaa, uuvuttaa, nostaa mieleemme epäonnistumisia ja sumuttaa mieleen tunteen, että minusta ei ole. Olemme Jeesuksen veren kautta tulleet Jumalan valtakunnan perillisiksi ja siksi me olemme arvolliset sotimaan uskonsotaa. Jeesus kysyy: Tahdotko seisoa sotajoukoissani? Haluatko antaa elämäsi kaikki osa-alueet minulle kokonaan? Haluatko olla yksi tärkeä osa Jeesuksen synneistä vapauttavan sanoman leviämisen kulutusjuhlaa? Mikäli vastauksesi on: Tahdon, Jeesus antaa sinulle tarvittavat sotavarusteet.

-Reetta Jarkko

Siirry takaisin