Jahve Jireh - Herra pitää huolen

Kirjoittaja: SR

”Abraham pani sen paikan nimeksi ’Herra näkee’. Siksi vielä tänäkin päivänä sanotaan: ’Vuorella, jolla Herra ilmestyy.’ ” (1 Moos. 22:14)

Suuri Jumala, Minä Olen, pitää meistä huolen. Jumalamme on Jahve Jireh, ’Herra joka näkee ja pitää huolta’. Hän ei kuitenkaan täytä tarpeitamme säälistä. Herramme haluaa pitää meistä huolta, jotta voisimme elää voitokasta elämää.

 

Vanhassa Testamentissa on tuskin toista yhtä mieleenpainuvaa tarinaa kuin kertomus Abrahamista, joka oli valmis uhraamaan oman poikansa Jumalalle. Kuinka sellainen oli edes mahdollista? Iisak oli kauan kaivattu lupauksen lapsi. Abraham ja Saara saivat tämän pojan vasta sitten, kun he itse olivat jo vanhoja. Iisak oli Jumalan lupauksen täyttymys, jonka kautta Abrahamista tulisi monien kansojen isä. Abrahamilla oli kuitenkin vahva usko Jumalaan. Niinpä hän totteli ja otti poikansa mukaan vuorelle uhratakseen hänet siellä Jumalalle. 

 

Myöhemmin Jumala uhraisi oman Poikansa vapahtaakseen ihmiskunnan sen synneistä, mutta Abrahamille Hän antoi uhrattavaksi pässin. Näin Abrahamin usko ja rohkeus palkittiin. Tämä veriuhri ei ollut tarpeen - eikä se olisi ollut edes riittävä Jumalan tarkoitusta varten, sillä vain Jumala voi antaa kaiken, mitä tarvitsemme.

 

Joskus me pelkäämme riittävätkö rahamme. Emme haluaisi millään luopua niistä. Me katsomme rahojamme, tavaroitamme, ruokaamme – ja näemme niitä olevan vain rajallisen määrän. Jumalan valtakunnassa asiat ovat toisin. Jumala pitää meistä huolen ja on aina valmis antamaan lisää, jos meiltä puuttuu jotakin – etenkin jos olemme antaneet jollekin omastamme. Älä riipu kiinni omaisuudessasi. Älä ahnehdi ja hamstraa. Luota Herraan, joka näkee ja pitää sinusta huolen.

 

*** 

Sinä pidät huolen minusta ja täytät tarpeeni, sillä Sinun hallussasi on rajattomat rikkaudet. Kiitos, että jaat niitä avokätisesti omillesi.

 

Kirjasta: Jeesuksen seurassa, Darlene Zschech KKJMK OY

Siirry takaisin