HERRA VALMISTAA RUKOILIJOITA

Kirjoittaja: SR

   Kun israelilaiset olivat keskellä koetustaan, Jumala käski heidän tehdä kolme asiaa: ”Älkää pelätkö. Pysykää aloillanne. Katsokaa, kuinka Herra pelastaa teidät.”Jumalan kehotus Israelille kuului: ”Minä sodin puolestanne. Teidän tulee vain olla hiljaa ja uskoa kaikki minun käsiini. Juuri nyt teen työtä yliluonnollisessa maailmassa. Kaikki on minun hallinnassani, joten älkää hätäilkö. Luottakaa siihen, että minä sodin vihollistanne vastaan. Tämä sota ei ole teidän” (ks. 2.Moos.14:13-14).

   Pian leirin ylle laskeutui pimeys. Siitä alkoi Israelin pimeä ja myrskyisä yö, mutta siitä alkoi myös Jumalan yliluonnollinen työ. Hän lähetti väkevän, suojaavan enkelin seisomaan kansansa ja heidän vihollistensa egyptiläisten väliin. Uskon, että Jumala lähettää yhä suojaavia enkeleitä leiriytymään niiden ympärille, jotka rakastavat ja pelkäävät Häntä (ks. Ps.34:7).

   Herra liikutti myös yliluonnollista pilveä, jonka Hän oli antanut johdattamaan Israelia. Pilvi siirtyi äkisti Israelin leirin edestä sen taakse pilkkopimeäksi muuriksi egyptiläisten eteen. Toiselle puolelle pilvi loi yliluonnollista valoaan, niin että israelilaisilla oli hyvä näkyvyys koko yön (ks. 2.Moos.14:20). Vaikka faaraon sotilaat joutuivat täydelliseen pimeyteen, he kykenivät yhä korottamaan äänensä, ja koko yön he latelivat uhkauksiaan. Sillä ei kuitenkaan ollut merkitystä, miten kovaäänisesti vihollinen Israelia uhkaili. Enkeli oli vartiossa ja suojeli heitä, ja Jumala oli luvannut pelastaa kansansa.

   Mistä syystä Jumala salli kansansa kokea tuon kauhean yön? Siihen oli vain yksi syy: Herra valmisti heistä rukoilijoita.Tänäänkin Hän on asettanut enkelinsä sinun ja sielunvihollisen väliin. Hän sanoo sinulle aivan kuten Israelille: ”Älä pelkää. Pysy aloillasi.. Usko, että pelastan sinut.”

   Vihollinen voi käydä sinua vastaan, mutta millään hetkellä pimeän yösi aikana se ei kykene tuhoamaan sinua. Herra seisoo omiensa suojana.

DAVID WILKERSON

Siirry takaisin