HENGELLISEN VOIMAN SALAISUUS

Kirjoittaja: SR

”Sillä näin sanoo Herra, Herra, Israelin Pyhä: Kääntymällä ja pysymällä hiljaa te pelastutte, rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne; mutta te ette tahtoneet” (Jes. 30:15).

    Tämä on Jumalan salaisuus hengelliseen voimaan: Rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne”. Heprean kielen sana, joka tarkoittaa rauhallisuutta, merkitsee lepoa. Tällä sanalla puolestaan on seuraavat merkitykset: ”tyyni, rentoutunut, vapaa huolista; olla hiljaa, käydä lepäämään altapäin tuettuna”.

     Vain harvat nykypäivän kristityt kokevat tällaista rauhallisuutta ja luottamusta. Lukemattomat ihmiset ovat antautuneet loputtomaan puuhailuun ja säntäilevät hullun lailla hankkiakseen tavaraa, omaisuutta ja nautintoja. Jopa hengellisessä työssä olevat Jumalan palvelijat juoksentelevat ympäriinsä murehtien, peläten ja etsien vastauksia seminaareista ja menestyskirjoista. 

     Jokainen haluaa vastauksia, johdatusta, ratkaisuja ja rauhaa sielulleen. Silti he etsivät niitä kaikista muista lähteistä paitsi Herrasta. He eivät ymmärrä, että Jumala on jo puhunut heille Jesajan kautta: ”Jos he eivät turvaa kaikessa Häneen, heidän yrityksistään seuraa vain surua ja hämmennystä.”

   Jesaja kuvailee mitä Jumalan vanhurskauden tulisi saada meissä aikaan: ”Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti” (32:17). Jos todella vaellamme vanhurskaudessa, sen hedelmä elämässämme on levollinen henki, sydämen hiljaisuus ja rauha Jumalan kanssa.  

   Kun Jesaja katseli ympärilleen, hän näki Jumalan kansan etsivän apua Egyptistä, luottavan ihmisiin ja turvaavan hevosiin ja sotavaunuihin. 

   Jesaja vakuutti heille: ” Sen ei tarvitse olla tällaista. Palatkaa luopumuksestanne. Tehkää parannus siitä että luotitte niskoitellen muihin. Kääntykää Herran puoleen, ja Hän peittelee teidät rauhaan. Hän antaa teille hiljaisuuden ja levon kaiken sen keskellä, mitä kohtaatte.

” Tässä on hengellisen voiman salaisuus!  - David Wilkerson, Isän sydän

Siirry takaisin