Apumme hädässä

Kirjoittaja: SR

Jumala on luvannut: ” Kun elämässäsi on ahdingon aika ja joudut kokemaan pitkäaikaista, aina läsnä olevaa pahaa, minä olen aina läsnä oleva apusi” ks. Ps 46:2

Aina läsnä merkitsee: aina lähellä, aina saatavissa, rajoittamaton pääsy. Lyhyesti sanottuna: Herran pysyvä läsnäolo on aina meissä, ja Hän haluaa käydä jatkuvaa keskustelua kanssamme. Hän haluaa meidän puhuvan Hänelle, olimmepa missä tahansa: työssä, perheen kanssa, ystävien kanssa tai jopa ei-uskovien seurassa.


Kieltäydyn uskomasta vihollisen valhetta, että Herra olisi lakannut puhumasta kansalleen. Vihollinen haluaa meidän ajattelevan, että Jumala on antanut sen kasvattaa valtaansa ja vaikutustaan mutta ei ole varustanut omaa kansaansa suuremmalla arvovallalla. Ei koskaan! Raamattu sanoo: ”Kun vihollinen tulee kuin virta, Herran Henki nostaa lipun sitä vastaan” (Jes 59:19 eng. käännös) Sillä ei ole väliä miten vihollinen hyökkää meitä vastaan. Jumala antaa kansalleen voiman, joka on aina vihollisen hyökkäyksiä suurempi. Hän antaa apunsa Pyhän Hengen lahjansa, joka asuu meissä ja vaikuttaa Isän tahdon elämässämme. Paavali kertoo yhä uudelleen, että ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli. Olemme Herran asuinsija maan päällä. Me tietysti toistamme tätä totuutta usein jumalanpalveluksissamme ja todistuksissamme. Monet eivät silti ymmärrä tähän totuuteen kätkettyä voimaa. Jos todella käsittäisimme sen ja luottaisimme siihen, emme enää koskaan pelkäisi tai säikkyisi.

Jopa kaikkien palvelustyössä viettämieni vuosien jälkeen tunnen yhä kiusausta ajatella, että minun on päästävä tiettyyn tunnetilaan kuullakseni Jumalan puhuvan. Herra kuitenkin sanoo: ” Sinun ei tarvitse odottaa minua tuntikausia. Minä asun sinussa. Olen läsnä sinua varten, yöllä ja päivällä. Olen apusi hädässä!” 

-Isän sydän, David Wilkerson, Kuva ja Sana

Siirry takaisin