PYSYKÄÄ MINUSSA

Kirjoittaja: SR

 ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei itsestään voi kantaa hedelmää, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.” (Joh. 15:4)

Jeesus oli mestari kertomaan tarinoita. Ihmiset kuuntelivat kiinnostuneina Hänen opettaessaan heitä tuttuihin arkipäivän asioihin liittyvien esimerkkien avulla. Vaikka meistä vain osa on maanviljelijöitä, ymmärrämme kyllä Hänen maanviljelykseen liittyvät esimerkkinsä. Johanneksen evankeliumin 15. luvussa Jeesus opettaa käyttäen esimerkkinä viinitarhaa.

Viiniköynnösten viljely vaatii taitoa ja osaamista. Tarvitaan oikeanlainen maaperä ja ilmasto – ja ennen kaikkea osaava viljelijä. Viinitarha ei kasva itsestään, vaan se vaatii työtä. Se on kuin vertauskuva Mestaristamme, joka taitavasti pitää meistä hyvää huolta. Hän on aina vierellämme seuraten kasvuamme. Hän ei koskaan jätä meitä oman onnemme nojaan.

Jumala suuressa rakkaudessaan ei pakota meitä yhteyteensä. Hän kutsuu meitä luokseen, mutta saamme vapaasti päättää, mitä teemme. Hän kuitenkin muistuttaa, ettemme voi kantaa hedelmää ilman yhteyttä Häneen. Meidän tulee pysyä Hänessä – elää Hänen yhteydessään.

Missä ovat sinun sydämesi ja sielusi juuret? Oletko sinä kiinni elävässä viinipuussa, Jeesuksessa Kristuksessa? Emme pärjää omin voimin ilman yhteyttä Jumalaan. Hänen suunnitelmansa meidän elämässämme voi täyttyä vain, jos pysymme Jeesuksessa. 

Kirjasta: Jeesuksen seurassa, Darlene Zschech KKJMK OY

Siirry takaisin