JUMALALLISET SIJOITUKSET: Kultaakin kalliimpaa

Kirjoittaja: SR

”Joosef oli myyty orjaksi. Hänen jalkojansa vaivattiin kahleilla, hän joutui rautoihin, siksi kunnes hänen sanansa tuli, Herran Sana koetteli hänet” (Ps. 105:17–19, King James Version -suomennettuna).

Heprean kielessä koettelemista tarkoittava sana on seraph, mikä tarkoittaa ”sulattaa metallia, jalostaa, puhdistaa kultaa tai hopeaa tulessa epäpuhtauksien erottelemiseksi” Jumala antoi Joosefille lupauksen, mutta ennen kuin lupaus saattoi toteutua, Jumalan Sanan oli tuotava Joosef paikkaan, jossa hänet vietiin tulen läpi ja puhdistettiin kaikesta, mikä ei ollut Jumalan sydämen mukaista. Jumala tiesi, että suuri ihmisjoukko tulisi tarvitsemaan ruokaa – ei vain Joosefin oma perhe vaan koko se kansa, jonka keskellä hän asui. Ihmiset näkisivät nälkää ja olisivat toivoa vailla. Herra halusi antaa Joosefille jotakin, joka toisi pelastuksen hänen aikalaisilleen, mutta hän ei voinut laittaa tuota aarretta koettelemattoman astian käsiin.

Voisimmeko me olla nyt, omana aikanamme, samanlaisen tilanteen edessä? Oletko koskaan ajatellut, että kun käymme kohti vaikeita vaiheita, Herra on voinut lähettää sinut edeltä niin kuin Joosefin? On hänen armoaan, että hän sallii meidän kaikkien käydä saman myrskyn läpi ja on yhtä lailla armoa, että hän lähettää sinut edeltä valmistaakseen sinua niin, että hän voisi laittaa jotakin käsiisi hädässä olevia ihmisiä varten. Valmistautumisprosessi merkitsee kuitenkin sitä, että Herran Sanan on koeteltava sinutkin.

- Carter Conlonin kirjasta ”Järkähtämättömät”!

Siirry takaisin