JUMALA KULKEE EDELLÄMME

Kirjoittaja: SR

”Jumala, kun sinä lähdit kansasi edellä, kun sinä astelit autiomaassa, niin maa vapisi, jopa taivaatkin pisaroivat vettä Jumalan edessä, itse Siinai vapisi Jumalan, Israelin Jumalan, edessä.” (Ps. 68:8-9)

Daavidin kirjoittama psalmi 68 on ihana kiitoslaulu. Se osoittaa selvästi, kuinka suuri voima ylistyksellä on. Siinä on yhdeksän säkeistöä, joista jokainen kertoo Israelin Jumalan voitoista. Psalmissa Daavid vie meidät aikamatkalle aina Mooseksen päivistä hänen omaan aikaansa saakka. Hän ei kuitenkaan lopeta vielä siihen. Sanoihin hän on kutonut välähdyksiä tulevaisuudesta sekä lopullisesta Voittajasta, Jeesuksesta.

Daavidia siunasi, mitä Jumala oli tehnyt hänen elämässään. Siksi hän muisteli, kuinka paljon Jumala oli aikojen kuluessa siunannut kansaansa. Hän oli vapauttanut kansansa Egyptin orjuudesta, antanut heidän kulkea Punaisen meren poikki kuivaa maata pitkin sekä johdattanut heidät turvallisesti autiomaan halki. ”Maa vapisi, jopa taivaatkin pisaroivat vettä.” Oli tapahtunut ihmeellisiä asioita, jotka olivat ilmoittaneet ja samalla vahvistaneet Jumalan valtakunnan synnyn. Aiemmin samassa psalmissa kerrottiin, että ”niskoittelijat saavat asua kuivassa maassa” (Ps. 68:7). Sekä sade että maanjäristys olivat molemmat Jumalan voiman osoituksia.

Kun luen tätä psalmia ääneen, näen mielessäni Herran kulkevan eri aikakausien halki. Hänen vihollisensa kaatuvat maahan, koska niillä ei ole voimaa vastustaa Häntä. Herran kansa kasvaa ja vahvistuu ja viimein näen Jeesuksen voiton. Hänessä sovitetaan kaikki tämän maailman vääryys ja synnit. Psalmin sanojen kautta näen taas kerran lopullisen voittomme Herrassa. 

*** 

Kiitos Herra, että varjelet omiasi ja pidät meistä huolta. Kiitos, että Jeesuksen voitto takaa meille lopullisen voiton – ikuisen voiton.

Kirjasta: Jeesuksen seurassa, Darlene Zschech KKJMK OY

Siirry takaisin